Legenden om Sibilla

Navnet til SibillaTravel ble inspirert av de mange legender og fabler som også idag lever i beste velgående i fjellområdene i nasjonalparken Sibillini:   

Monte Sibilla (2173 m) på bildet ovenfor ligger i hjertet av nasjonalparken. Sibilla er også navnet på den mytologiske sagnfiguren som har gitt fjellet sitt navn. I uminnelige tider helt fram til idag har tallrike eventyrere og okkulte mystikere, men også seriøse forskere blitt fascinert av legendene knyttet til denne dronningen av Apenninene og Sibillinifjellene. 

Blant annet  er det spekulert mye omkring en spesiell stein med mystiske symboler som ble funnet nær Lago di Pilato.  Steinen oppbevares i Sibillia-museet i Montemonaco, og en av teoriene har vært at den ble brukt i magiske ritualer. Imidlertid klarte nylig en ekspert på området, professor Romano Cordella, å tyde symbolene. Det viste seg kun å være navnene til tre menn fra Spoleto som besøkte innsjøen rundt år 1520, men årsaken til at navnene ble inngravert og hvorfor de besøkte stedet er fortsatt ukjent. Og undringen og spekulasjonene fortsetter.

Nær toppen av fjellet er den sammenraste inngangen til det som påstås å være Sibilla sitt underjordiske rike; «Grotta della Sibilla», et fortryllende og mystisk palass fylt av luksuriøse skatter og rikdommer bevoktet av Sibillas feer..

Legenden om Sibilla forteller om en jomfruelig spåkvinne som straffet av gud måtte leve sitt liv i fjellene. Grunnen var hennes opprør mot den allmektige ved ikke å ha blitt valgt som Jesu mor. Ifølge lokal overtro var Sibilla både en sannsigerske og en kjenner av vitenskap og astronomi der hun bodde sammen med sine tjenestepiker feene i en hule i fjellet. 

Ved fullmåne dro feene ned i dalen langs det som nå kalles feenes sti, “sentiero delle Fate”, der de grasiøst danset blant gjeterne og de lokale jentene. Feenes oppgave var å tiltrekke kavalerer ved å lokke dem med et luksuriøst liv i hulen, men kun for ett år. De som da ikke respekterte vilkårene og returnerte til sine vanlige liv, ble holdt fanget av dronningen i all evighet.

Det sies at feene til Sibilla fortsatt bor i hulen og de på fullmånenetter drar til Lago di Pilato for å danse hele natten før de ved daggry går tilbake til hulen.

Spåkvinne, dronning, trollkvinne, heks og prestinne.. Sibilla beskrives på utallige og ofte tvetydige måter, men hun er uansett en udødelig sagnfigur i Sibillinifjellene.. 

Bli med oss og bli trollbundet!

Les legenden om Lago di Pilato og utfordre deg selv med en tur hit!

Utsikt fra toppen av Monti Sibilla er magisk! Bli med på trekking med SibillaTravel! 

... les legenden om Gole del'Infernaccio og bli med en spennende vandring i alvenes fotspor

$5,000

Les mer om legenden her

Med tillatelse av fra nettavisen Cronache Maceratesi gjengir historien om tre unge menn fra Umbria i gruppen X-Plan Group som opplevde noe helt spesielt på sin jakt etter Sibilla.

info@sibillatravel.com
+47 954 39039 
   
© 2021 Sibilla AS
© Franco Mancinelli
© Regione Marche & local suppliers