Covid-19 status og reiser til/fra Le Marche

Oppdatert 1.april 2022

Norge er fortsatt på List C som tillater ferdsel mellom alle landene på listen,  uansett årsak. Dette gjelder så lenge du ikke har oppholdt deg eller vært på gjennomreise i land på List D eller E innenfor 14 dager før ankomst til Italia.

INNREISE
For å ha en problemfri innreise til Italia må du kunne framvise godkjent EU-Covid-19 sertifikat. Last ned appen på HelseNorge (iOS eller Android). 

I tillegg må du fylle inn Digital Passenger Locator Form. Her må du oppgi detaljer om reisen (fly/mellomlandinger etc.). Du får e-post med lenke til dokumentet, den kan skrives ut, eller lastes ned som en PDF.

HJEMREISE
Tidligere krav om negativ test før innreise og krav til innreiseregistrering ved ankomst til Norge er nå opphevet.

Situasjonen i Marche


SibillaTravel opplever marchegianis som hensynsfulle og oppmerksomme på smittefare. Det de ønsker seg minst av alt er en ny runde med nedstengning.

Det er dispensere med desinfeksjon overalt og på restauranter må du ha maske og covid-sertifikat for å bli sluppet inn. Noen steder er det begrensede åpningstider og servering stenger noe tidligere enn vanlig. Utendørs er det ikke samme krav, kun avstandskrav.  På de fleste overnattingssteder gjør kravet til ekstra renhold at det mer tid mellom utsjekk og ny innsjekk.

 

Den italienske regjeringen letter på restriksjoner for grønne pass i en gradvis faset tilnærming fra 1. april.

Italienske innbyggere og besøkende må forsatt inneha et såkalt "Super Green Pass" for å få tilgang til de fleste innendørs steder som restauranter,kulturarrangementer, osv. 

"Super Green Pass" betyr at det må kunne fremvises et EU-Covid-19 sertifikat som bekrefter gjennomført vaksinasjonsprogram (for øyeblikket ansett å være to doser) eller restitusjon fra viruset innen de siste seks månedene.  Se detaljerte regler her.

'Super Green Pass' kan ikke oppnås med et negativt Covid-testresultat, noe som betyr at det ekskluderer personer som er uvaksinerte.  

Fra 1. april oppheves kravet til "super green pass"  på enkelte områder som å bo på hotell, spise på uteservering, gå i butikker og museum. Det kreves fortsatt på restauranter innendørs, og må en bruke munnbind i alle offentlige innendørsarealer
Ilenia og Jon Erik gjør alt for å gi deg et trygt opphold i Marche! 

Nyttige lenker