Covid-19 status og reiser til/fra Le Marche

Oppdatert 27.september 2021

Norge er for tiden på List C som tillater fri ferdsel mellom alle landene på listen,  uansett årsak. Dette gjelder så lenge du ikke har oppholdt deg eller vært på gjennomreise i land på List D eller E innenfor 14 dager før ankomst til Italia.

INNREISE
For å være sikker på å ha en problemfri innreise til Italia bør du kunne framvise godkjent EU-Covid-19 sertifikat. I Norge får du det gjennom å laste ned appen på HelseNorge (iOS eller Android). Det krever fullvaksinering, eller at du enten har hatt Covid-19, eller kan fremvise en gyldig test.

I tillegg må du for tiden fylle inn Digital Passenger Locator Form. Her må du oppgi detaljer om reisen (fly/mellomlandinger etc.). Du får e-post med lenke til dokumentet, den kan skrives ut, eller lastes ned som en PDF.

HJEMREISE
Sjekk status på Italia på Folkehelseinstituttets kart. Italia har vært oransje siden 2. august. Det betyr:

• dersom du er fullvaksinert eller har hatt Covid-19 slipper du innreisekarantene, innreiseregistrering og test.

• hovedregelen er a reisende fra grønne og oransje land og områder slipper innreisekarantene, men sjekk regjeringens sider om gjeldende regler for innreise da disse kan endres 

Situasjonen i Marche


SibillaTravel opplever marchegiani’s som hensynsfulle og oppmerksomme på smittefare. Det de ønsker seg minst av alt er en ny runde med nedstengninger. Se smitteutvikling her.

Det er dispensere med desinfeksjon overalt og på restauranter må du ha maske og grønt pass for å bli sluppet inn. Flere steder som i store magasiner, må en ta temperaturkontroll for å slippe inn. Utendørs er det ikke samme krav, kun avstandskrav. Været er jo på Italias side og mange har derfor flyttet en større del av serveringen ut hvis de har muligheten til det. De har også begrensede åpningstider og stenger servering noe tidligere enn vanlig.

På de fleste overnattingssteder gjør kravet til ekstra renhold at det mer tid mellom utsjekk og ny innsjekk. 

SibillaTravel opplever livet i Marche som nesten normalt, men med de smitteverntiltak som alle etter hvert er blitt godt kjent med. 

Ilenia og Jon Erik gjør alt for å gi deg et trygt opphold i Marche i høst!

Nyttige lenker